تبیان، دستیار زندگی
معرفی کتابهای داستانی با عناوین: «خانم زایدن مان زیبا»، «انگار کمی مرده بودم»، «آئیل»، «با شرم به الیاس گفتم»، «مرد رودباری و دختر بازرگان»، «تهرانی ها»، «کارت پستالی به همینگوی»، «لال از دنیا نری»، «قصه های عشق مجنون».
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

انگار کمی مرده بودم


معرفی کتابهای داستانی با عناوین: «خانم زایدن مان زیبا»، «انگار کمی مرده بودم»، «آئیل»، «با شرم به الیاس گفتم»، «مرد رودباری و دختر بازرگان»، «تهرانی ها»، «کارت پستالی به همینگوی»، «لال از دنیا نری»، «قصه های عشق مجنون».


«خانم زایدن مان زیبا»

خانم زایدن مان زیبا

رمان «خانم زایدن‌مان زیبا»درباره رویدادهای کشور لهستان در قرن بیستم و تلاطم اختناق و خشونت همراه با امید و آرزو در سال‌های اشغال این کشور است. این رمان نوشته آنجی شجپیورسکی است که به تازگی با ترجمه ایرج هاشمی‌زاده به چاپ رسیده است.

رمان «خانم زایدن‌مان زیبا» در واقع درباره لهستان قرن بیستم است: قصه اختناق و خشونت، ظلم و اجحاف، سنگینی طاقت‌فرسای ایدئـولوژی (فاشیـسم، سوسیالیسم و...) و به موازات آن، امید و آرزو، مقاومت و ایستادگی در برابر ارتش اشغالگر و خبرچین‌ها. این رمـان نخستین بـار در سال 1986 در لهستـان و دو سـال بعد در آلمـان منتشر شـد.

ایرما زایدمان، بیوه موطلایی و زیبایی است که شوهرش، پزشک رادیولوژیست، چند ماه پیش از اشغال لهستان درگذشته است. ایرما لهستانی است. با اشغال لهستان و حضور فاشیست‌های آلمانی، او تازه در می‌یابد که یهودی است و یهودی بودن مترادف است با اردوگاه کار و کوره آدم‌سوزی.

«خانم زایدن‌مان زیبا» اثر آنجی شجپیورسکی با ترجمه ایرج هاشمی‌زاده در 208 صفحه با بهای 10 هزار تومان از سوی موسسه فرهنگی هنری جهان کتاب منتشر شده است.

انگار کمی مرده بودم

انگار کمی مرده بودم

رمان «انگار کمی مرده بودم» نوشته مهین‌دخت حسنی‌زاده از سوی نشر هیلا منتشر شد.

رمان «انگار کمی مرده بودم»، درباره زندگی مردی است که بر اثر تصادف اتومبیل به کمای موقت فرو رفته است. او در حالت نیمه بیهوشی، متوجه مسایل بسیاری می‌شود.

در بخشی از این رمان آمده است: «دوست دارم به خودم فحش بدهم. داد بزنم و یقه خودم را خودم بگیرم ولی فقط سرم را تکان می‌دهم. ترس‌هایم مسخره‌تر از آنند که بتوانم بگویم. من همیشه می‌ترسیدم...»

رمان «انگار کمی مرده بودم» نوشته مهین‌دخت حسنی‌زاده در 120 صفحه، به قیمت پنج هزار و 500 تومان از سوی نشر هیلا منتشر شد.

«آئیل»

آئیل

مجموعه داستان «آئیل» نوشته بابک روشنی‌نژاد از سوی نشر ثالث منتشر شد.

در بخشی از این کتاب آمده است: «دارم یک نفس می‌دوم. تاریک است. طول دالان قدیمی را طی می‌کنم و وارد حیاط می‌شوم. حالا لحظه‌ای می‌ایستم و بالا را نگاه می‌کنم. شعله‌های آتش را می‌بینم که دارند از هر سو زبانه می‌کشند. صدای قیل و قال آدم‌ها از هر طرف به گوش می‌رسد، که همچون تکاپوی بی‌حاصل آن‌ها، چیزی نافهمیدنی‌ ‍ ‌ست. خانه دارد می‌سوزد. و من گویی ناگاه به دوزخی افکنده شده‌ام.»

مجموعه داستان «آئیل» نوشته بابک روشنی‌‎‌نژاد در 84 صفحه، با شمارگان یک‌هزار و 100 نسخه، به قیمت چهار هزار و 400 تومان از سوی نشر ثالث به کتابفروشی‌ها راه یافت.

«با شرم به الیاس گفتم»

با شرم به الیاس گفتم

مجموعه داستان «با شرم به الیاس گفتم» نوشته مریم طباطبائیها از سوی نشر پوینده منتشر شد.

«به آب بگو نگاهت کند»، «پلک که می‌زنم»، «تاریکی»، «حلقه نامزدی»،‌ «خوش برخورد و موجه»،‌ «خانوم جان»، «سلام برسون»،‌ «قبل از بودن» و «هر سه‌شان می‌دانند» نام داستان‌های این کتاب است.

در بخشی از این کتاب آمده است: «تو جام می‌خزم، مثل یه حلزون مریض که نای تکون خوردن نداره. نه، مثل یه حلزونی که صدفش ترک خورده و داره هوا می‌کشه تو و سردش می‌شه. چشمامو کوچیک می‌کنم تا ساعتِ رو دیوار رو ببینم، اما هر چی‌ام که زور می‌زنم بی‌فایدس.»

مجموعه داستان «با شرم به الیاس گفتم» نوشته مریم طباطبائیها در 112 صفحه، با شمارگان هزار نسخه، به قیمت 6 هزار تومان از سوی نشر پوینده به چاپ رسید.

«مرد رودباری و دختر بازرگان»

مرد رودباری و دختر بازرگان

کتاب «مرد رودباری و دختر بازرگان» شامل داستان‌ها و افسانه‌های مردمان کرانه‌های رود هلیل در کرمان، با گردآوری و نگارش منصور علیمرادی منتشر شد.

«جوگِرو»، «خریده»، «حسنِ یک تیر زن و دو شیرکش»، «کاکا دروغ‌بند»، «شاه عباس»، «نادرشاه»، «تلافی»، «احمدَک»، «کره هَولی»، «خرس و پیرمرد»، «داد و بیداد»، «قسمت‌نویس»، «دختر گوساله‌چران»، «دزد و دختر پادشاه»، «سه چاووش»، «لَشکری»، «پسر وزیر و سگ پیرزال»، «هر که کند به خود کند» و «شاه عباس و دختر فقیر» از داستان‌های این مجموعه هستند.

این کتاب در برگیرنده  حدود سی افسانه از هیجده راوی است که در هفت شهرستان کهنوج، جیرفت، عنبرآباد، قلعه گنج، منوجان، فاریاب و رودبار جنوب در کرانه های هلیل رود ضبط شده اند.راویان این افسانه ها عبارتند  از مصطفی آزادی شیبکوه، عوض پگاه، عباس حیدرپور، جانعلی خاوند، پرس‌سیما خسروی، رحمت‌الله دبیر، مشهدی‌زینب دوراندیش، محمد سالاری‌فرد، زیاده صادقی، چنگیز علیمرادی، میرداد علیمرادی، محمد کشت‌کار و غلامعلی نظری.

مجموعه داستان «مرد رودباری و دختر بازرگان» در 325 صفحه، با شمارگان هزار و 500 نسخه و به قیمت 14 هزار و 500 تومان از سوی انتشارات فرهنگ عامه به کتابفروشی‌ها راه یافت.

تهرانی ها

تهرانی‌ها»

مجموعه داستان «تهرانی‌ها» نوشته داود رضائی با موضوع مسایل زندگی انسان در کلانشهرهایی مانند تهران نوشته شده است.

«دختر مانتویی»، «عادت راهزنان قدیم»، «کت بارانی آبی و معروف تو»، «افعال کمکی»، «مترجم زیرنویس» و «حدود ساعت دوازده» از داستان‌های این مجموعه به شمار می‌آیند.

در قسمتی از داستان «مترجم زیرنویس» از این کتاب می‌خوانیم: «بعد از طلاق، تصمیم گرفتم از ایران بروم. توان مالی من، اجازه نمی‌داد به جایی بهتر از مالزی فکر کنم. قرار بود در مالزی درس بخوانم، رشته‌ای را که همیشه دوست داشتم و هیچ‌وقت در ایران امکان و فرصتش را نداشتم.»

مجموعه داستان «تهرانی‌ها» نوشته داود رضائی، در 80 صفحه، با شمارگان هزار و 100 نسخه، به قیمت چهار هزار و 800 تومان از سوی انتشارات افراز منتشر شد.

«کارت پستالی به همینگوی»

کارت پستالی به همینگوی

مجموعه داستان «کارت پستالی به همینگوی» اثر پتر بیکسل با ترجمه ناصر غیاثی منتشر شد.

در توضیح این کتاب آمده است: «بیکسل در داستان‌هایش در جستجوی امید و عشق و امنیت، لحظه‌ای از زندگی را به نمایش می‌گذارد. این داستان‌ها که نه اوجی دارند و نه فرودی نگاهی کوتاه‌اند به جهان شخصیت‌ها و بیرنگی آن‌.»

مجموعه داستان «کارت پستالی به همینگوی» اثر پتر بیکسل با ترجمه ناصر غیاثی در 152 صفحه و به بهای 6 هزار و 500 تومان از سوی نشر «فرهنگ نشر نو» چاپ شده است.

لال از دنیا نری

لال از دنیا نری

مجموعه داستان «لال از دنیا نری» نوشته آرمین طهماسبی و علی باطنی منتشر شد.

«کلاغ‌های خیابان ولیعصر»، «ظهر یکی از روزهای پایانی تابستان»، «کلاغ»، «سپهدارخان به پدرم قول داد»، «یک روز تاریک آفتابی بارانی»، «جاده فیروزکوه»، «وقتی هملت در قبر لرزید»، «ارثیه ننه جان بمانی»، «آیینه»، «جادوگر و دستیارش»، «یکی شبیه همه»، «عطار آبی چشم»، «کوچ»، «ماهی هفت رنگ»، «گوزن‌ها فیلمی از بیلی وایلدر» و «رضا چاخان» از داستان‌های این مجموعه به شمار می‌آیند.

در بخشی از این کتاب آمده است: «هوای داخل ماشین دم کرد و خودم را در آستانه خفگی می‌دیدم. همین شد که دوباره شیشه را پایین کشیدم. شیشه بخار کرده، ماشین همراه با ابرهای سقوط کرده به روی جاده دیدم را کور کرده بودند. جاده اما مستقیم بود و تا کیلومترها بوی تغییر به مشامم نمی‌رسید.»

مجموعه داستان «لال از دنیا نری» نوشته آرمین طهماسبی و علی باطنی در 72 صفحه، به بهای 57 هزار ریال از سوی انتشارات بوتیمار به کتابفروشی‌ها راه یافت.

قصه های عشق مجنون

قصه‌های عشق مجنون

مجموعه داستان «قصه‌های عشق مجنون» نوشته احمدرضا تخشید شامل 70 داستان‌ کوتاهِ کوتاه با درونمایه‌ نوستالژی و مضامین عاشقانه است.

«قصه‌های عشق مجنون»، «فرهادکُشان»، «امروز بعدازظهر برای تو» و «اسبت را کجا می‌بندی؟» از داستان‌های این مجموعه به شمار می‌آیند.

در بخشی از این کتاب آمده است: «بلند صدایت می‌زنم. نگاهم می‌کنی داغ می‌شوم. دستت را می‌گیرم و راه می‌افتیم به سوی خانه. جوانی زیر درخت سر خیابان نشسته. نگاهش می‌کنی. داخل کوچه باد غریبی می‌وزد. دلم می‌گیرد. دم غروب است. بوی نم با عطر گلها می‌آمیزد. ناگهان باد می‌وزد. چشمان بسته‌ام را باز می‌کنم. آفتاب نیست، تو هم نیستی. دلم بدجوری گرفته است. امروز بعدازظهر را برای تو گذاشته بودم...»

مجموعه داستان «قصه‌های عشق مجنون» در 138 صفحه، به قیمت 6 هزار و 500 تومان از سوی نشر نون به کتابفروشی‌ها راه یافت.

فرآوری: رویا فهیم

بخش کتاب و کتابخوانی تبیان


منبع: ایبنا