تبیان، دستیار زندگی
ماجرای پالم دار بودن لبنیات پر چرب نه تنها به کسادی بازار کارخانجات تولید محصولات لبنی نیجامید، بلکه صاحبان این کارخانه ها در اقدامی زیرکانه شیر های کم چرب و ابکی خود را با افزایش قیمت ناگهانی وارد بازار کردند.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : سپیده آماده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

شیرهای زورکی و  قیمت های بادکنکی!

ماجرای پالم دار بودن لبنیات پر چرب نه تنها به کسادی بازار کارخانجات تولید محصولات لبنی نیجامید، بلکه صاحبان این کارخانه ها در اقدامی زیرکانه شیر های کم چرب و ابکی خود را با افزایش قیمت ناگهانی وارد بازار کردند.

کیانا نیکفام - بخش اجتماعی تبیان
شیر، لبنیات

به گزارش « تبیان»، هر چند یک سالی بود که برخی از کارشناسان از وجود روغن صنعتی پالم در لبنیات کشور هشدار می دادند، اما این خبر در این مدت تنها به گوش برخی از اهالی رسانه رسیده بود و تمامی جامعه هدف تولیدات لبنی از ماجرا مطلع نبودند، این روند ادامه پیدا کرد تا مرداد ماه امسال که سید حسن هاشمی وزیر بهداشت از افزودن روغن پالم به صورت غیرمجاز در محصولات لبنی پُرچرب خبر داد، خبری که مانند بمب در فضاهای رسانه ای و مطبوعات پیچید و تا انجا که بسیاری از روزنامه ها و خبرگزاری ها روزهای متمادی تیتر یک اجتماعی خود را با ماجرای وجود روغن پایم در لبیات پرچرب می بستتند و این حجم اطلاع رسانی در نهایت باعث شد که خبر پالم دار بودن لبنیات پر چرب به گوش مردم کوچه و بازار هم برسد.

داستان روغن پالم از گفتگوی وزیر بهداشت با خبرنگاران در حاشیه همایش تدوین سند راهکارهای اجرایی سیاستهای کلی نظام سلامت کلید خورد. جایی که دکتر سید حسن هاشمی به یکباره موضوع سلامت محصولات و فرآورده های غذایی را پیش کشید و به خبرنگاران گفت که برخی شرکتهای لبنی در تهیه محصولات خود از روغن پالم استفاده می کنند. وزیر بهداشت در این گفتگوی حاشیه ساز با خبرنگاران، عنوان داشت که «روغن پالم به دلیل کیفیتی که دارد برای سلامتی مضر است و تخلفات موجود در لبنیات به بازار آمده نشان می دهد که به جای چربی طبیعی از بدترین نوع چربی صنعتی استفاده کرده اند.» هاشمی همچنین تاکید کرده بود که «از لبنیات موجود در بازار نمونه گیری می شود تا شرکتهای متخلف شناسایی شوند. چرا که حق سایر شرکتهاست که اسامی متخلفان را اعلام کنیم تا هم آنها متهم نشوند و هم مردم بتوانند از محصول سالم خریداری کنند.»

شرکتهای معتبری هستند که محصولات متعددی تولید می‌کنند اما احتمال دارد در یکی از محصولات آنها تخلف شده باشد که اگر بخواهیم بیش از تخلف مربوطه با آنها برخورد کنیم، از نظر شرعی درست نیست!

پس از اظهارات وزیر، برخی از صاحبان شرکتهای لبنی با قیافه ای حق به جانب گفتگویی هایی انجام دادند و خواستد پای خود را از ماجرای پالم بیرون بکشند. چندی پس از اظهارات صاحبان شرکت های لبنی مسئله به میان نمایندگان مجلس رسید و به گفته بهارستانی ها قرار شد وزرای بهداشت و جهاد کشاورزی و مسئولان موسسه استاندارد برای توضیح این مسئله به مجلس بروند. هنوز مدت زیادی از جنجالهایی که در خصوص سرطان زا بودن روغن پالم مصرفی در صنایع لبنی کشور نگذشته بود که به ناگاه معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو با اعلام اینکه جلوی عرضه محصولات لبنی دارای روغن پالم گرفته شده است، به مردم اطمینان داد که با خیال راحت نسبت به خرید و استفاده از محصولات لبنی موجود در بازار اقدام کنند و نگرانی از این بابت نداشته باشند. دکتر رسول دیناروند با اشاره به اینکه از تعداد 41 متخلف شناسایی شده، 23 مورد آن محرز و 18 مورد نیز مشکوک اعلام شده است، افزود: طی چند روز آینده، مواردی که تخلفشان محرز شود، پروانه آنها تعلیق و به دستگاه قضایی معرفی خواهند شد.

اعلام اسامی شرکت های استفاده کننده از پالم شرعی نیست!

به رغم همه خبرهایی که در خصوص اعلام اسامی شرکت های لبنی متخلف در زمینه استفاده از روغن پالم به میان آمد ، در نهایت اما معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو، در ارتباط با رسانه ای نشدن اسامی شرکتهای متخلف لبنی، اظهارداشت: شرکتهای معتبری هستند که محصولات متعددی تولید می‌کنند اما احتمال دارد در یکی از محصولات آنها تخلف شده باشد که اگر بخواهیم بیش از تخلف مربوطه با آنها برخورد کنیم، از نظر شرعی درست نیست!

بازار کساد لبنیات پرچرب و داغی فروش کم چربها

پس افشای افزودن روغن پالم به صورت غیرمجاز به لبنیات، اتفاقی که چند هفته ای است بازار لبنیات کشور را در بر گرفته این است که مردم دیگر در مراجعه به سوپر مارکت ها، شیر و ماست پرچرب را طلب نمی کنند و همواره در میان عناوین مختلف لبنیات در یخچال فروشگاه ها، دستشان را به سمت شیر و ماست های کم چرب دراز می کنند. اتفاقی که این روزها دیگر زن و مرد و پیر و جوان و بی سواد و تحصیلکرده هم نمی شناسد و ماجرای پالم دار بودن لبنیات پر چرب تقریبا به گوش اکثر مردم شهر رسیده است.

افرادی که تا پیش از این لبنیات پر چرب را به دلیل طعم مزه خوب آن مصرف می کردند این روزها از ترس سرطان نگرفتن، مجبور هستند که دست به دامن لبنیات کم چربی بشوند که به رقیق بودنشان، یاد آورد همان ماجرای تکراری آب بستن دارد

در این میان اما همان شرکت های لبنی که در نهایت با توجهات خاص نامشان فاش نشد، نه تنها از مجازات استفاده از روغن سرطان زا در لبنیات مصرفی روزانه مردم مصون مانده اند، بلکه با توجه به اقبالی که مردم پس از ماجرای پالم دار بودن لبنیات پر چرب، به سمت خرید شیر و ماست کم چرب داشته اند، در اقدامی زیرکانه و به اصطلاح چراغ خاموش، قیمت لبنیات کم چرب را افزایش داده اند.

شیر کم چربی که مزه آب می دهد

ماجرای آبکی بودن شیرهای کم چرب که سالهایی است در خبرها و در میان اظهارات عامه مردم شنیده می شود این روزها با روی گردان شدن مردم به لبنیات پرچرب رنگ و بوی جدید به خود گرفته است چون افرادی که تا پیش از این لبنیات پر چرب را به دلیل طعم مزه خوب آن مصرف می کردند این روزها از ترس سرطان نگرفتن، مجبور هستند که دست به دامن لبنیات کم چربی بشوند که به رقیق بودنشان، یاد آورد همان ماجرای تکراری آب بستن دارد.

پوکی استخوان، اپیدمی ایرانی

ماجرای پوکی استخوانی که به وفور در میان ایرانی ها به خصوص سالمندان در سالهای اخیر به وقوع پیوست از جمله دلایلی بود که باعث شد گرایش مردم به لبنیات در سالهای اخیر افزایش پیدا، ماجرا ادامه پیدا کرد تا سال 89 و اجرای شدن هدفمندی یارانه ها که ناگاه به افزایش دوبرابری قیمت مواد لبنی مصرفی مردم انجامید، اتفاقی که در نهایت به اتفاق کاهش مصرف مواد لبنی منتهی شد. این روزها هم که لو رفتن ماجرای استفاده از روغن سرطانزای پالم در مواد لبنی از دیگر دلایلی است که باعث شد مردم بار دیگر از خیر مصرف شیر بگذرند و در بهترین حالت، لبنیات کم چرب را جایگزین پرچرب های پالم دارد کنند، اما در این میان شرکت های مواد لبنی بدون اینکه نامی از آنها در جای مطرح شود، قیمت هایشان را به صورت خود سر افزایش داده اند و انگار هیچ کس به فکر جان مردمی که برای فرار از پوکی استخوان دست به دامن شیرهای سرطان زا شده اند، نیست.


تب كنگو، در نزدیکی ماست؟!

وایتكس در شیر؛راست یا دروغ؟

بلا تکلیفی شیر در مدارس