تبیان، دستیار زندگی
از آن جایی که استرس و اضطراب دو فاکتور مهم در کاهش بازده عملکرد و فیزوئولوژیک بدن هستند، به همین سبب داروهای متعددی برای درمان و کنترل اختلالات اضطرابی در دسترس می باشند ...
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : اعظم اژدری
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

مصاحبه با دانش آموزان مدرسه فضیلت

در نهمین جشنواره پروژه های دانش آموزی تبیان

اضطراب و استرس

مصاحبه با دانش آموزان مدرسه فضیلت در نهمین جشنواره پروژه های دانش آموزی تبیان

تبیان: سلام و وقت به خیر، لطفاً خودتان را معرفی کنید و بفرمایید از کدام مدرسه شرکت کردید.

سلام، ملیکا تفضلی هستم به همراه نیوشا رحیمی، درسای مداح و سارا هاشمی از مدرسه فضیلت در نهمین جشنواره تبیان شرکت کرده ایم.

تبیان: هدف شما از انجام این پروژه چیست؟

از آن جایی که استرس و اضطراب دو فاکتور مهم در کاهش بازده عملکرد و فیزوئولوژیک بدن هستند، به همین سبب داروهای متعددی برای درمان و کنترل اختلالات اضطرابی در دسترس می باشند ولی در بسیاری از موارد به دلیل عدم کارایی و یا بروز عوارض جانبی، مصرف آن ها محدود می شود. به همین علت ضرورت برای دستیابی به داروهای جدیدتر، به ویژه داروهای با منشاء طبیعی، می تواند در حل این مشکل مفید باشد. در این راستا اثرات ضد اضطرابی عصاره هیدروالکلی بادرنجبویه، بابونه و گل گاو زبان که در طب سنتی ایران به عنوان ضد اضطراب و آرام بخش معرفی شده اند، مورد ارزیابی قرار گرفت و از روش تجربی جهت ارزیابی اثرات ضد اضطرابی عصاره ی مذکور استفاده شد.

تبیان: روش کار خود را توضیح دهید؟

در این تحقیق تجربی 48 موش سوری نر با میانگین وزنی 35 – 30 گرم در 6 گروه 8 تایی شامل کنترل، شاهد و دریافت کننده ی دوزهای مختلف عصاره هیدروالکلی گیاهان بابونه و بادرنجبونه و گل گاوزبان (5/2، 5، 10 و 30 میلی گرم بر کیلوگرم وزن موش) استفاده شد.

مصاحبه با دانش آموزان مدرسه فضیلت در نهمین جشنواره پروژه های دانش آموزی تبیان

تبیان: تفاوت استرس و اضطراب در چیست؟

استرس و اضطراب کلماتی هستند که در زندگی روزمره، برای توصیف حالات و احساسات بسیار استفاده می شوند. به طور مثال، به هنگام سخنرانی در برابر جمع، به هنگام امتحان و ... هنگامی که در شرایطی چون شرایط فوق، در سخنان خود از این دو کلمه استفاده می کنیم، توجه چندانی به تفاوت موجود میان آن دو نداریم. ولی در روانشناسی، اضطراب، مرحله پیشرفته استرس مزمن است، که هنگامی به صورت یک مشکل بهداشت روانی در می آید که برای فرد یا اطرافیانش رنج و ناراحتی به وجود آورد یا مانع رسیدن او به اهدافش شود و یا در انجام کارهای روزانه و عادی او اختلال ایجاد کند.

اضطراب هنگامی در فرد بروز می کند که شرایط استرس زا در زندگی او بیش از حد طولانی شود یا به طور مکرر رخ دهد، و یا این که دستگاه عصبی بدن نتواند به مرحله مقاومت تنیدگی پایان دهد. در این صورت بدن فرسوده و در برابر بیماری های جسمی و روانی (مانند اضطراب) آسیب پذیر می شود.

تحقیقات و بررسی ها نشان می دهند که اضطراب در خانم ها، طبقات کم درآمد و افراد میان سال و سالخورده بیشتر دیده می شود.

بخش پژوهش های دانش آموزی تبیان

تهیه و تنظیم: اعظم اژدری

مطالب مرتبط:

مصاحبه با دانش آموزان مدرسه حضرت معصومه در نهمین جشنواره پروژه های دانش آموزی تبیان

مصاحبه با دانش آموزان مدرسه حضرت معصومه در نهمین جشنواره پروژه های دانش آموزی تبیان

مصاحبه با دانش آموزان مدرسه حنانه در نهمین جشنواره پروژه های دانش آموزی تبیان

مصاحبه با دانش آموزان مدرسه حنانه در نهمین جشنواره پروژه های دانش آموزی تبیان