تبیان، دستیار زندگی
خانواده اولین جایی است که نوزاد آدمی پا به عرصه وجود می گذارد و تعامل و هم اندیشی و اجتماعی شدن را در آنجا و از دامن مادر می آموزد و به همراه سایر اعضا خانواده پرورش می یابد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

خانواده خوشبخت، فرزند موفق

بی شک هر پدر و مادری مایل است که فرزندش را خوب تربیت کند تا موجب مباهات او در این جهان و سرای باقی شود ، زیرا « فرزند صالح گلی از گل های بهشت است و یا به عبارتی باقیات الصالحات است . »

فرآوری: مریم تجریشی - مرکز مشاوره

خانواده خوشبخت، فرزند موفق

خانواده اولین جایی است که نوزاد آدمی پا به عرصه وجود می گذارد و تعامل و هم اندیشی و اجتماعی شدن را در آنجا و از دامن مادر می آموزد و به همراه سایر اعضا خانواده پرورش می یابد.به همین دلیل لازم است تا والدین و در مرتبه بعد سایر اعضای خانواده با نیازهای روانی ، مقتضیات سنی ، تیپ شخصی کودکان و به طور کل تحولات جسمانی و روانی آنان ، روش ها و اصول تربیت و ارضای نیازها آشنا باشند ، تا بتوانند با تامین بهداشت روانی و تربیت ، انسان هایی سالم از بعد روانی ، جسمی و ذهنی و افرادی پرطراوت و با امید پرورش داده و بدینوسیله جامعه ای سالم را پایه گذاری کنند زیرا جامعه ی سالم بوسیله انسان های سالم بوجود می آید .

با عنایت به این که از بعد عقیدتی ، انسان محور و دلیل وجودی جهان( و آنچه در اوست) و خلیفه الله می باشد ، از بعد اقتصادی پایه اصلی ثروت کشورها را تشکیل می دهد و از جنبه اجتماعی زیربنای جامعه سالم پیشرفته و متعالی محسوب می گردد هر گونه تلاش و کوشش و سرمایه گذاری مادی و معنوی در این راه سوددهی و اثربخشی روز افزون و آرامش خاطری وافر را به همراه خواهد داشت .گذشته از آن تربیت فرزند وظیفه حتمی و غیر قابل انکاری است که متوجه خانواده ها (والدین ) معلمان و دولتمردان هر کشوری است تا با ایجاد محیطی مناسب و بهداشتی از جهت روانی و فیزیکی در مسیر سلامت ، سعادت ، توسعه و تعالی جامعه بشری گام بردارند.

لازم است تا والدین و در مرتبه بعد سایر اعضای خانواده با نیازهای روانی ، مقتضیات سنی ، تیپ شخصی کودکان و به طور کل تحولات جسمانی و روانی آنان ، روش ها و اصول تربیت و ارضای نیازها آشنا باشند ، تا بتوانند با تامین بهداشت روانی و تربیت ، انسان هایی سالم از بعد روانی ، جسمی و ذهنی و افرادی پرطراوت و با امید پرورش داده و بدینوسیله جامعه ای سالم را پایه گذاری کنند زیرا جامعه ی سالم بوسیله انسان های سالم بوجود می آید .

از سوی دیگر ، بی شک هر پدر و مادری مایل است که فرزندش را خوب تربیت کند تا موجب مباهات او در این جهان و سرای باقی شود ، زیرا « فرزند صالح گلی از گل های بهشت است و یا به عبارتی باقیات الصالحات است . »پس خواستن فرزند خوب کافی نیست ، بلکه باید از مسائل تربیتی کودکان و شیوه تاثیر گذاری بر کودک نیز اطلاع داشته باشند  و خواستن خود را به توانستن و سخن را با عمل به ظهور رسانند ، زیرا تربیت امری است که به الگو و سرمشقی عملی نیاز دارد.

هدف کتاب حاضر کمک به والدین و مربیان است تا وظایفی را که در مورد کودکان و نوجوانان دارند بشناسند و روش هایی برای جامه عمل پوشاندن آنها به دست آورند . هدف این است که به والدین و مربیان که مهندسان جامعه خود هستند کمک شود تا انسانهایی سالم ، بانشاط ، با امید و با ایمان و متناسب با فرهنگ ایرانی تربیت کنند تا بتوانند با اتکای به ایشان ، بنای محکمی در مقابل حوادث ، تهاجمات و تعرضات برای خود و آیندگان بنا نمایند .

کتاب " خانواده خوشبخت،فرزند موفق"دارای شش فصل است و مطالب آن به ترتیب زیر تدوین شده است :

در فصل اول : مفهوم خانواده تعریف شده ، اهمیت و ضرورت خانواده ، تیپ های خانواده و وظایف اساسی والدین در تربیت فرزندان ، بحران های تهدید کننده انسان های معاصر و خانواده به عنوان نخستین پایگاه تولد و رشد و تربیت انسان ، مورد توجه قرار گرفته است .

فصل دوم : به مساله تربیت که بعد از تولد ، اولین قدم انجام وظیفه پدران و مادران می باشد و از اهمیتی ویژه برخوردار است ، اختصاص دارد که طی آن ضرورت تربیت ، روش ها ، اصول تربیت ، مفاهیم کلید ی تربیت ، هدف های تربیت ، مقتضیات سنی ،ویژگی های هر دوره سنی و ... عنوان شده و نظریات چندتن از بزرگان این رشته ، بطور اختصار بیان شده است .

درفصل سوم موضوع ارتباط مورد توجه قرار گرفته که اصل اول تربیت است . تا رابطه مطمئن ، صمیمی و مناسب بین انسان ها (والدین و فرزندان و یا همسران ) برقرار نشود طبیعی است که تربیتی مطلوب صورت نمی پذیرد . بدیهی است ارتباط مناسب به اعتماد ، تفاهم و زمینه درستی نیاز دارد که جزء مطالب بهداشت روان بوده و امری ضروری در خانواده است .

فصل چهارم کتاب به موضوع ازدواج اختصاص یافته است ، زیرا پس از تولد و انجام عمل تربیت در سایه ارتباط ، ازدواج ضمن این که از نیازهای اساسی است می تواند محیطی پر از آرامش خاطر بوجود آورد که در آن محیط ، رشد جسمی ، فکری و جنسی کودک تضمین و نیاز به سکون و آرامش و بقا نسل نیز برطرف گردد ، لذادر این فصل ارزش و ضرورت ازدواج ، فضیلت ازدواج ، اهداف و انگیزه های ازدواج و معیارهای همسرگزینی بیان شده است ، بی تردید کسی که در خانواده مناسب ، تربیت صحیح شده و در سایه رابطه مطلوب از بهداشت روانی کافی و ازدواج موفق بهره مند باشد به موفقیت نایل می گردد .

فصل پنجم کتاب به بهداشت روانی اختصاص یافته و طی آن ، مفهوم ، اهمیت و ضرورت ، اثرات و عوامل تاثیر گذار در آن و هم چنین رابطه آن با استرس مورد بحث قرار گرفته است .

فصل ششم کتاب موفقیت و اصول آن نام گذاری شده و با این عنوان ، پیرامون تعریف موفقیت ، راز و رمزهای موفقیت ، اثرات موفقیت و راز و رمزهای موفق زیستن و ویژگی های افراد موفقیت طلب ، در حد ضرورت بحث شده است .

مشخصات کتاب
نویسنده: خسرو امیرحسینی
ناشر:عارف کامل

منابع :کتاب خانواده خوشبخت،فرزند موفق