تبیان، دستیار زندگی
ما آدم ها وسواس را بی مورد می دانیم اما وسواس حالتی اجبارگونه است که به ناچار تسلیم آن می شویم. وقتی از فکری مزاحم یا تصوراتی بی اساس به اضطراب می افتیم، دچار وسواس هستیم.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

راه غلبه بر وسواس های جبری

ما آدم ها وسواس را بی مورد می دانیم اما وسواس حالتی اجبارگونه است که به ناچار تسلیم آن می شویم. اختلالات وسواس اجباری از دیرباز یکی از پیچیده ترین و مقاوم ترین اختلالات نوروتیک (عصبی) شناخته شده و بدون مراجعه به متخصص به آسانی درمان پذیر نیست.

فرآوری:مریم تجریشی - مرکز مشاوره
راه غلبه بر وسواس های جبری

آیا از نگرانی مداوم و یا افکار اضطرابی شدیدی در عذاب هستید ؟  آیا به حکم اجبار به شستشوی مکرر دستان خود می‌پردازید ؟ آیا برای وارسی مجدد اعداد، کلمات و با اعمالی خاص به محلی که ترک کرده‌اید، برمی‌گردید ؟ اگر به این نشانه‌ها مبتلا باشید، شما نیز ممکن است مانند میلیون‌ها نفر دیگر در دنیا به بعضی از انواع اختلال وسواس جبری مبتلا باشید، زمانی تصور می‌شد که این اختلال غیر قابل درمان است، اما امروزه با استفاده از رفتار درمانی جزو اختلالاتی قرار گرفته است که قویا قابل معالجه است.

ما آدم ها وسواس را بی مورد می دانیم اما وسواس حالتی اجبارگونه است که به ناچار تسلیم آن می شویم. وقتی از فکری مزاحم یا تصوراتی بی اساس به اضطراب می افتیم، دچار وسواس هستیم. علائم ناهنجاری وسواس جبری طیفی از وسواس های خفیف تا شدید را در برمی گیرد. عده ای ممکن است فقط به فکرهای وسواسی دچار باشند. برخی ممکن است بتوانند افکار وسواسی و رفتارهای جبری خود را برای مدت کوتاهی مهار کنند و بدینوسیله علائم خود را در مدرسه یا محل کار پنهان کنند.

ناهنجاری «وسواس جبری» گاهی همراه افسردگی،اختلالات تغذیه ای،ناهنجاری سوء مصرف مواد، یک ناهنجاری شخصیتی، ناهنجاری نقصان توجه یا دیگر ناهنجاری های اضطرابی می باشد.این اختلالات همراه، در ترکیب با تمایل به پنهان کردن مشکل، تشخیص و درمان ناهنجاری را بسیار مشکل می کنند و بدین ترتیب افراد مبتلا به ناهنجاری «وسواس جبری» تا سال ها پس از شروع علائم هیچ درمانی دریافت نمی کنند.

اما هنگامی که وضعیت شدیدتر می شود، اختلال «وسواس جبری» آنقدر زندگی فرد را اشغال می کند که دیگر نمی تواند در فعالیت های روزانه عملکرد داشته باشد چون بسیاری از وقت خود را صرف مراسم وسواسی خود می کند. ناهنجاری «وسواس جبری» گاهی همراه افسردگی، اختلالات تغذیه ای، ناهنجاری سو مصرف مواد، یک ناهنجاری شخصیتی، ناهنجاری نقصان توجه یا دیگر ناهنجاری های اضطرابی می باشد.این اختلالات همراه، در ترکیب با تمایل به پنهان کردن مشکل، تشخیص و درمان ناهنجاری را بسیار مشکل می کنند. و بدین ترتیب افراد مبتلا به ناهنجاری «وسواس جبری» تا سال ها پس از شروع علائم هیچ درمانی دریافت نمی کنند.

کتاب حاضر حاوی آخرین اطلاعات در زمینه دارو درمانی و کاربرد آن‌ها در اختلال وسواس جبری است. این کتاب به معرفی شیوه خودیاری برای درمان وسواس پرداخته است. گرچه اختلالات وسواس اجباری از دیرباز یکی از پیچیده ترین و مقاوم ترین اختلالات نوروتیک (عصبی) شناخته شده و بدون مراجعه به متخصص به آسانی درمان پذیر نیست و بیمار می بایست با درمان‌های دارویی و روان‌درمانی مورد معالجه قرار می‌گیرد.، اما این کتاب با معرفی روش خودیاری خود بیماران را نیز در درمان بیماری‌شان دخیل می‌کند. نویسندگان کتاب که از کارشناسان برجسته در زمینه وسواس هستند با ارایه این شیوه نوین خودیاری توانسته‌اند تحولی در درمان بیماری وسواس به وجود آورند.

در کتاب "راه غلبه بر وسواس های جبری "بهترین راه در کمک رسانی برای غلبه بر وسواس‌ها نشان داده شده است . در کتاب برنامه‌های گام به گامی برای موارد خفیف تا شدید اختلال وسواس جبری وجود دارد و افراد مبتلا به این اختلال با طرح‌های جدیدی آشنا خواهند شد که شیوه‌های پیشرفت‌ در درمان را ترسیم کرده و انجام تمرینات را  آسان‌تر می سازد .کتاب با تعریف وسواس آغاز می‌شود و اشکال مختلف آن معرفی می‌شود ، سپس روش خودیاری برای درمان وسواس به طور مشروح در چند بخش توضیح داده می‌شود. فرد مبتلا با مراجعه به پرسشنامه ارائه شده در کتاب علایم خود را ارزیابی می‌کند و سپس با انتخاب یکی از برنامه‌های پیشنهادی، کار بر روی آن را آغاز می‌کند.

مشخصات کتاب
نویسنده:راب ویلسون، ادنا فوا
مترجم:تقی عضدی
ناشر:فردوس

منابع:کتاب راه غلبه بر وسواس های جبری