• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی

    معصوم پنجم – امام حسين (ع)

    گرچه پاره اي از ساده دلان خيال مي كنند در نهضت عاشورا يزيد پيروز شد و حسين شكست خورد ولي با دقت نظر و مطالعه تاريخ ، خواهند فهميد كه مطلب بعكس اين بوده است. زيرا معني پيروزي ، سالم ماندن انسان و كشته شدن دشمن نيست ‌بلكه معني آن ، پيروزي در هدف و فكر و آرمان است گرچه خود انسان ، كشته شده باشد و معني شكست ، مردن و جان دادن در ميدان جنگ نيست بلكه معني آن ، مرگ هدف و آرمان و عقيده است.
    حسين (ع) در جريان عاشورا خود و يارانش شهيد شدند ، فرزندانشان را به اسارت بردند ، اموالشان را غارت كردند ولي هدف «حسين» زنده ماند زيرا هدف وي ، گسترش اسلام و جلوگيري از ستم و تجاوز بود كه همچنان در طول تاريخ دنبال مي شود و ميليونها انسان ، پرچمدار اين عقيده و آرمانند ولي هدف يزيد نابود شد و از بين رفت زيرا هدف او تنها كشتن حسين (ع) و يارانش نبود بلكه هدفش از بين رفتن اسلام و مرگ تعليمات حياتبخش پيغمبر اسلام بود و چون «حسين» (ع) در اين مسير قرار داشت يزيد فكر مي كرد با كشته شدن حسين و اسارت فرزندانش ، كار تمام مي شود و او به هدف خود مي رسد غافل از اينكه خداوند نگهدارنده اسلام و قرآن و تعليمات انبياء و پيامبران است.
    جباران و ستمكاران و قدرتمندان تاريخ كه هميشه با پيامبران به ستيز بر مي خاستند و جنگ مي نمودند ، آنها را مي كشتند و يا آواره مي ساختند همان هدف كثيف را داشتند اما هيچكدام از ايشان موفق نشدند ، نه «نمرود» نه «فرعون» و نه ديگران ،
    چه پيروزي از اين روشنتر و بهتر كه پس از قرنها ، نام و نشاني از ستمكاران تاريخ ، در ميان مردم نيست ولي پيامبران الهي و پيشوايان ديني ، در عمق دلهاي مردم آگاه و انساندوست ، جاي دارند ، آنان را به بزرگي مي ستايند و يادشان را در خاطره هاي خود ، زنده نگه ميدارند
    و امروز مي بينيم كه قبر پيشوايان ديني و نهضتگران اصيل تاريخ ، چه عاشقان شيفته دلي دارد ، كه فرسخها راه را مي پيمايند و تحمل رنج و زحمت مي كنند تا در كنار قبرشان زانوي ادب زنند و با آنان به راز و نياز ، بپردازند.
    ولي قبر ستمگران تاريخ ، عاشق و زائري ندارد چون چيزي ندارند كه بخواهند به كسي بدهند.
    پس از فاجعه كربلا نشانه هاي پيروزي حسين و شكست يزيد روشن شد زيرا بازماندگان حسين ، در هر كجا كه قدم مي گذاشتند مردم برايشان ابراز احساسات و علاقه مي كردند و بر دشمنان آنان ، نفرين و لعن مي فرستادند. حتي در ميان خانواده‌ خود يزيد ، كسي به ديده احترام به وي نمي نگريست بلكه پاره اي از نزديكانش زبان به اعتراض گشودند و يزيد را بر كار بدش ، ملامت و سرزنش كردند.

    سخنان كوتاه امام

    1- امام حسين در روز عاشورا فرمود: «مردم بنده دنيا هستند و دين را فقط با زبانشان لمس مي كنند ، تا وقتي كه بدانند دين ضرري برايشان ندارد به دورش مي چرخند اما وقتي كه پاي امتحان در ميان آيد دين داران واقعي كم هستند». 2- امام حسين (ع) به فرزندش امام زين العابدين فرمود: «از ستم نمودن به كسي كه جز خداوند ياوري ندارد بپرهيز». 3- هنگام خداحافظي به فرزندانش در روز عاشورا فرمود: «فرزندانم! گريه نكنيد ، اشك نريزيد ، با رفتن من مصيبت و درد شما تمام نمي شود بلكه آغاز ناراحتي ها و افسردگي هاي شما است ، خودتان را محكم بگيريد كه خداوند پشتيبان شما است. آگاه باشيد كه پس از من وقتي در برابر دشمن قرار مي گيريد حرفي نزنيد كه از ارزش شما كم شود». 4- بدترين مردم كسي است كه آخرتش را فداي دنيايش بكند. 5- هيچ كار خوبي را براي اينكه مردم تعريفت كنند انجام مده و بخاطر خجالت ، آن را ترك مكن. 6- كسانيكه بندگي خدا را مي كنند ، بندگي ديگري را نمي كنند. 7- آنچه كه برادرم امام حسن در دوران زندگي ، انجام داد به دستور خداوند بود و آنچه كه من انجام مي دهم به دستور خداوند است. 8- از سخني كه تو را پشيمان كند و وادار به عذرخواهي نمايد بپرهيز و مگو.
    نام : حسين (ع) ، لقب : سيد الشهداء ، كنيه : ابو عبدالله ، پدر : علي (ع) ، مادر : فاطمه زهرا سلام الله عليها ، جد : رسول الله (ص) ، تولد : سال 4 هجري ، مدت امامت :‌10 سال ، مدت عمر : 57 سال ، شهادت : سال 61 هجري كه به دستور يزيد شهيد شد ، محل دفن : كربلا واقع در عراق.
    1- چرا نام امام سوم را «حسين» گذاشتند؟ 2- چرا حسين در زمان معاويه كه خليفه ستمگري بشمار مي رفت ساكت بود؟ 3- چرا حسين براي پاسخ به دعوت كوفيان مسلم را فرستاد؟ 4- چرا حسين و يارانش در روز عاشورا خود را نباختند؟ 5- چرا حسين هر سال پيروزتر و در خاطره ها زنده تر مي شود؟