• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی

    معصوم اول – حضرت محمد(ص)

    پيامبر فرمود: «فردا پرچم را به كسي خواهم داد كه اين دژها را فتح كند». همه انتظار آن روز را داشتند تا بدانند او چه شخصي است مگر غير از «علي» (ع) چه كسي مي توانست باشد؟
    روز موعود فرا رسيد و پيامبر پرچم فرماندهي را به «علي» (ع) سپرد و وي را مأمور فتح دژها ساخت و براي پيروزيش دعا كرد. رسول خدا با اين كار ، مي خواست لياقت و ارزش بيشتر علي (ع) را بر ديگر فرماندهان ، روشن كند.
    وقتي سپاه علي (ع) به نزديك دژ رسيد ، دو برادر قهرمان به نامهاي «حارث» و «مرحب» با تكاوران ورزيده خود حمله كردند و مسلمانان از برابر آنها گريختند ولي علي (ع) با پايمردي و رشادت هر دو نفر آنها را كشت.
    و يهوديان وحشت زده به داخل قلعه گريختند و درب را محكم بستند فراريان با مشاهده اين صحنه ، به ميدان پيكار بازگشتند و در كنار علي (ع) قرار گرفتند.
    حضرت همچون شيري خشمگين به سوي قلعه حركت كرد و درب قلعه را از جا كند و سپر خود قرار داد.
    آنگاه آن را بر روي خندق اطراف دژ گذاشت و بصورت پلي براي عبور سربازان خود درآورد.
    اين درب آنقدر سنگين بود كه هفت نفر از مسلمانان نتوانستند آن را جابجا كنند. حضرت پيرامون اين قدرت شگفت انگيز خود ، چنين فرمود: «… من هرگز آن را با نيروي انساني از جاي نكندم بلكه در پرتو نيروي ايمان و كمك خداوند اين كار را كردم».
    سرانجام نيروي اسلام همه دژها را تسخير كرد و به يهوديان شكست سختي داد. يهوديان از رسول خدا تقاضا كردند كه به آنها اجازه دهد كه در محل خويش بمانند و به كشت و زراعت مشغول شوند و نيمي از درآمد خود را به مسلمانان بپردازند. پيامبر تقاضاي آنان را پذيرفت و آزادشان كرد.
    پس از آنكه خبر فتح «خيبر» به يهوديان ساكن «فدك» رسيد همگي ترسيدند و با اعزام نماينده اي به حضور پيامبر قرارداد صلح بستند و نيمي از «فدك» را به پيامبر دادند كه حضرت آن را به دخترش «فاطمه» بخشيد تا درآمد آن را ، به مصرف خود ، و محرومين برساند.
    رسول خدا پس از نبرد «خيبر» به سوي منطقه «وادي القري» كه يكي ديگر از پايگاههاي يهوديان بود ، رهسپار شد و آنجا را محاصره و تصرف كرد؛‌ آنگاه مانند يهوديان «خيبر» زمينهاي ايشان را به خودشان واگذار كرد به شرط آنكه نيمي از درآمد آن را ، به مسلمانان بپردازند. رسول خدا با اين قراردادها ، قدرت مالي مسلمانان را بهبود بخشيد تا به راحتي بتوانند در برابر دشمنان ايستادگي و مقاومت كنند.