تبیان، دستیار زندگی
خوردن به شیوه ای مهار ناپذیر ، ناآگاهانه و بی فکر چقدر آسان و رایج است . اگر تاکنون به غذای سرپایی در زمان سیر بودن ادامه داده اید، با وجود گرسنگی، کالری های لازم بدنتان را قطع کرده و در مورد خوردن احساس گناه داشته اید،خوردن بی فکر را انجام داده اید.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

آگاهانه خوردن

آگاهانه خوردن

خوردن به شیوه ای مهار ناپذیر ، ناآگاهانه و بی فکر چقدر آسان و رایج است . اگر تاکنون به غذای سبک سرپایی در زمان سیر بودن ادامه داده اید ، با وجود گرسنگی ، کالری هایی را که باید به بدنتان برسد قطع کرده و در مورد خوردن احساس گناه داشته اید ، پس ، خوردن بی فکر را به طور مستقیم انجام داده اید .

خوردن آگاهانه یعنی احساس پر شدن معده و احساس لذت بردن از خوردن آن خوراکی ، وقتی که مراقب هستید متوجه خواهید شد شما چگونه بزرگ و، در حال خوردن ،پرتر و به اصطلاح سیر می شوید شما هر لقمه ای را که به دهان می برید و گازی را که به غذا می زنید از آغاز تا پایان حس می کنید . شما هر جنبه از فرایند خوردن را آهسته می کنید تا از بخش های متفاوت آن و احساس پیوند با آن به خوبی آگاه شوید .

با انتخاب های هشیارانه و سالم در مورد خوردن ،جسم و ذهن شما به کمک یکدیگر سرنخ هایی اساسی را به شما نشان می دهند که چه لازم است و چه می خواهید بخورید .این سرنخ ها و نشانه ها اطلاعاتی را در این باره در اختیارتان می گذارند که « چه چیز» و «چه مقدار» بخورید . رژیم گرفتن و دوست نداشتن بدنتان برای سلامت احساسی ، روانی و جسمی شما به گونه ای باور نکردنی زیان بخش است .

خوردن بدون فكر، دلیل اساسی مشكلات خوردن نیست، بلكه نتیجه مسائل پیچیده و گوناگون جسم و ذهن است. خوردن بی‌فكر اغلب اوقات سطح رویی یا نشانه ظاهری مشکلی دیگر است .برای مثال، اعتماد به نفس پایین، مشكلات ناشی از شكل ظاهری بدن، سوخت و ساز كند، نبود تسلط و توازن، ارزش اجتماعی و فرهنگی ضعیف، نحیف بودن و بیش از اندازه خوردن ناشی از مشكلات عاطفی همه و همه در خوردن بی فکر و رژیم گرفتن بی فکر سهیم هستند .

در كتاب حاضر تمرین‌هایی برای یاری دادن مخاطبان به منظور تدارک دیدن اسباب‌های چگونه تغذیه كردن به شیوه‌ای مهارشده، طراحی گردیده است. این تمرین‌ها راهكارهایی را در اختیار مخاطب می‌گذارد تا ذهنیت خوردن آگاهانة خود را بسط دهد که در نتیجه آن خود را مورد قضاوت قرار نمی دهد و یا سعی نمی کند در اشتیاق خود به خوردن تغییری پدید آورد بلکه در لحظة مناسب، اشتهای خود را خواهد داشت و از آن آگاه خواهد شد. خوردن با ذهنی روشن و آگاه، مخاطب را یاری می‌دهد تا از خوردن بیش از اندازه بپرهیزد، غذاهای سالم را بشناسد و غذاهای مضر را مصرف نكند.

در مواردی که خوردن به شدت مشکل آفرین است ، مسائل از ترکیبی پیچیده از عوامل زیست شناختی (حساسیت / مزاج، پایین بودن میزان سروتونین ) اختلالات خلق و خویی ( افسردگی ، تشویش ، اختلال نگرانی وسواسی ، عوامل روانشناختی ( کمال گرایی ، دیگر ویژگی های شخصیتی ) تجربیات تلخ زودر( طلاق ، مرگ و... ) عوامل خانوادگی ( مسائل نظارتی ، احساس ترک یا رها شدن ، کشمکش آشکار ) عوامل اجتماعی (روابط ، محیط ورزشی ، فشار گروه همسن و سالان ) و نفوذ رسانه ها ( فرهنگ دل مشغول ظاهر ، الگوهای رنگ و روغن زده ) ناشی می شود .

هدف از آگاهانه خوردن، آشنا شدن با زیر و بم گرسنگی‌تان است. شما این كار را به وسیلة آشنا شدن با هر حالت جسم و واكنش‌های پیچیدة ذهن به غذا و فرآیند خوردن انجام می‌دهید.

کتاب آگاهانه خوردن به نویسندگی سوزان آلبرز ، دارای 4 بخش و 191 صفحه است . در این کتاب تمرین‌هایی برای یاری دادن مخاطبان به منظور تدارک دیدن اسباب‌های چگونه تغذیه كردن به شیوه‌ای مهارشده، طراحی گردیده است. این تمرین‌ها راهكارهایی را در اختیار مخاطب می‌گذارد تا ذهنیت خوردن آگاهانة خود را بسط دهد که در نتیجه آن خود را مورد قضاوت قرار نمی دهد و یا سعی نمی کند در اشتیاق خود به خوردن تغییری پدید آورد بلکه در لحظة مناسب، اشتهای خود را خواهد داشت و از آن آگاه خواهد شد. خوردن با ذهنی روشن و آگاه، مخاطب را یاری می‌دهد تا از خوردن بیش از اندازه بپرهیزد، غذاهای سالم را بشناسد و غذاهای مضر را مصرف نكند.

در این کتاب خواهید آموخت که بی فکر و توجه بودن چگونه به شکلی ناشناخته شیوه غذا خوردن شما را به تباهی می کشاند و چگونه خود را به صورت مشکلات خوردن بروز می دهد . شما در این باره بینش به دست خواهید آورد که چرا متوجه و به فکر بودن ، که البته در نقطه مقابل بی توجه و بی فکر بودن قرار دارد می تواند مهارت های ارزشمندی را در اختیار شما بگذارد تا عنان اختیار روش خوردن خودتان را در دست بگیرید.

پیام اصلی که در هنگام خواندن فصل های کتاب لازم است در ذهن داشته باشید این است که کلید تغییر شیوه خوردن شما این نیست که نظم و ترتیب دست گرفتن چنگال را رعایت کنید بلکه باید بر مسلط بودن بر ذهن خود مهارت داشته باشید .

تنظیم و فرآوری:مریم تجریشی

مرکز مشاوره          


مشخصات کتاب

نویسنده :سوزان آلبرز

مترجم:اصغر اندرودی

ناشر:دایره