تبیان، دستیار زندگی

اگر مکرراً دچار گرفتگی عضلانی می شوید حتماً این مطلب را مطالعه کنید

علائم و نشانه های کمبود منیزیم در بدن

منیزیم برای عملکرد قلب، عضلات، کلیه و متعادل کردن بسیاری از مواد مغذی دیگر مانند کلسیم و پتاسیم مهم است.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
کمبود منیزیم

چند وقتی است که عضلات پایم می گیرید و خیلی درد می کند. بنابه تجویز پزشک آزمایش دادم و متوجه شدم که منیزیم بدنم دچار کمبود شده است. لطفا بفرمایید کمبود منیزیم چه عوارضی برای بدن می تواند داشته باشد و چگونه درمان می شود؟ 


منیزم یک ماده معدنی است که مسئول بسیاری از فرایندهای بدن است. منیزیم چهارمین ماده معدنی موجود در بدن ماست و وجودش برای انجام بیش از 300 واکنش بدن ضروری است. منیزیم معمولاً به عنوان کمک به کاهش یبوست شناخته می شود، ولی این فقط یکی از مهم ترین نقش های آن در بدن است. منیزیم برای عملکرد قلب، عضلات، کلیه و متعادل کردن بسیاری از مواد مغذی دیگر مانند کلسیم و پتاسیم مهم است. سطح مناسب منیزیم از ابتلا به دیابت و پوکی استخوان پیشگیری نموده و فشار خون را بهبود می بخشد. کمبود منیزیم همچنین با افزایش خطر ابتلا به دیابت، فشار خون بالا، پارکینسون، سنگ کلیه، سندرم پاهای بی قرار همراه است و این ها فقط تعداد کمی از بیماری های مرتبط با کمبود منیزیم هستند.

مهم‌ترین علائم کمبود منیزیم عبارتند از:

ـ ضعف و گرفتگی عضلات
بی‌نظمی در ضربان قلب شامل انقباضات نامنظم عضله قلب و یا افزایش ضربان قلب
سفتی و ضعف استخوان‌ها
عدم تعادل در میزان قند خون
سردرد
بالا رفتن فشار خون

بهترین منابع غذایی حاوی منیزیم شامل اسفناج، کلم بروکلی، تخمه کدو، دانه‌های گیاه کتان، کنجد، نعناع و گیاه خردل است.


درمان کمبود منیزیم:

1. استفاده از نمک اپسوم Epsom ( شهری در جنوب شرقی انگلستان که از آب معدنی آن برای تولید نمک اپسوم استفاده می شود ): نمک اپسوم، حاوی سولفات منیزیم است، یک ماده معدنی که بسیاری از افراد در معرض کمبود آن بوده و یکی از اجزای اصلی آب دریا به حساب می آید. نمک اپسوم را به حمام خود اضافه کنید. منیزم به شدت از طریق پوست جذب می شود.

2. روغن منیزیم استفاده کنید: مانند نمک اپسوم، روغن منیزیم از اضافه کردن ورقه های منیزیم به آب درست می شود. می توانید ورقه های منیزیم را به وان حمام خود اضافه کرده، یک مخلوط مناسب از آن درست کرده و روی پوست خود اسپری کرده یا بمالید یا این که آماده آن را از بازار تهیه کنید.

3. خوردن خوراکی های سرشار از منیزیم: مانند سبزیجات با برگ سبز و آجیل. (با این حال اگر دچار کمبود منیزیم شده باشید، به سختی می توان سطح منیزیم بدن را با رژیم غذایی بالا برد).

4. مکمل منیزیم مصرف کنید.

یک رژیم غذایی ایده‌آل و مناسب باید حاوی مقادیر کافی از منیزیم باشد؛ اما متاسفانه گرایش به مصرف مواد غذایی فرآوری شده، طبخ زیاد غذاها و مشکلات معمول گوارشی، مانع از جذب کافی این ماده معدنی مهم در بدن می‌شود.

بهترین منابع غذایی حاوی منیزیم شامل اسفناج، کلم بروکلی، تخمه کدو، دانه‌های گیاه کتان، کنجد، نعناع و گیاه خردل است. علاوه بر آن خیار، لوبیا سبز و تخمه آفتاب‌گردان نیز از منابع غنی از منیزیم محسوب می‌شوند. علاوه بر این‌ها می‌توان کمبود این عنصر حیاتی را با مصرف مکمل‌ها نیز جبران کرد. البته برای افرادی که به دلیل اختلالات گوارشی با هضم مکمل‌ منیزیم مشکل دارند، روغن منیزیم توصیه می‌شود.
منبع: پرسش و پاسخ های عمومی مشاوره سلامتی مرکز مشاوره تبیان