• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی

    معصوم يازدهم – امام محمد تقي (ع)

    بين راه ، گزارش به سرزمين «رقه» افتاد كه چشمه بسيار گوارائي به نام «قشيره» داشت و چون جاي بسيار خوش آب و هوائي بود در آنجا خيمه برافراشت تا براي مدتها بماند ،
    مأمون در آنجا مريض شد وقتي از معناي «رقه» و «قشيره» آگاهي يافت به فال بد گرفت و خيلي ناراحت شد و چون شنيده بود كه مرگش در سرزميني به نام «رقه» اتفاق خواهد افتاد بر ناراحتيش افزوده گرديد و مدتي لرزيد و دانست كه خواهد مرد.
    سرانجام مأمون پس از چند روز بيماري در آنجا درگذشت و در همانجا به خاك سپرده شد.
    پس از مرگ او ، برادرش معتصم كه مردي بد دل و ناپاك بود بجايش نشست و امام جواد را از مدينه به بغداد فراخواند تا از نزديك مراقب او باشد.
    چون در زمان امام جواد ، فشار و كنترل از طرف دشمن بيشتر بود ، شاگردان كمتري پرورش يافتند پاره اي از شاگردان برجسته امام عبارت بودند از: 1- «علي بن مهزيار» از ياران مخصوص امام بود او مردي زاهد و پاك بشمار مي رفت كه در اهواز مي زيست و در حدود 30 جلد كتاب از آثار اهل بيت از او به يادگار ماند وي به مقامي رسيد كه امام ، درباره اش مي نوشت:‌ «به نام خدا اي علي! خداوند به تو پاداشي نيكو دهد و تو را در بهشت خويش جايگزين سازد و از نعمتهاي دو جهان بهره مندت نمايد ، من كسي را مانند تو در خيرخواهي و خدمت نيافته ام».
    2-«ابونصر بزنطي» از مردم كوفه و جزء ياران ويژه ي امام بود ، مقام فقهي و علمي او را همه دانشمندان شيعه ، قبول دارند و اين شخص همان كسي است كه به خدمت امام رضا رفت و حضرت به او احترام ويژه اي نمود.
    3-«زكريا بن آدم» از اهل قم و يكي از ياران با ارزش امام بود كه قبرش هم در اين شهر است. وي از كساني است كه امام در حقش دعا كرد و او را يار وفادار خويش معرفي نمود.
    و وقتي يكي از ياران پرسيد: راه من دور است نمي توانم با شما تماس بگيرم و احكام دين را از شما بپرسم حضرت در پاسخش فرمود: «از «زكريا بن آدم» كه در امر دين و دنيا امين است سؤال كن».
    چگونگي شهادت امام مختلف نقل شده است «ابن شهر آشوب» مورخ بزرگ چنين مي نويسد: بخاطر خشم و كينه سختي كه معتصم به امام داشت «ام الفضل» همسر امام را تحريك و تشويق به قتل حضرت كرد.
    هوسهاي زنانگي ، وي را به قبول قتل امام وادار ساخت و امام را مسموم و شهيد نمود. شهادت حضرت در روز سه شنبه 6 ذيحجه سال 220 هجري در سن 25 سالگي اتفاق افتاد